Ford alvázszám lekérdezés

Tudd meg, hogy törött volt-e a kinézett Ford!

Azonnal megmondjuk, hogy sérült volt-e az autó vagy motor.

3 990 Ft
Ellenőrzés
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kézműves riport, minden elérhető adattal az autóról - egy nap alatt.

9 990 Ft
Ellenőrzés
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Miért fontos az alvázszám ellenőrzése használt Ford vásárlása előtt?

A használt Ford vásárlásakor fontos az alvázszám ellenőrzése, mivel előfordulhat, hogy a gépjármű megsérült korábbi balesetek során. Egy sérült pedig kérdéseket vethet fel az autó biztonságával kapcsolatban, illetve a vételárat is jelentősen befolyásolhatja. A várható problémákat megelőzheted, ha előzetesen megbizonyosodsz arról, hogy a kiválasztott Ford valóban sérülésmentes.

Amennyiben a Ford karosszériáját hivatalos szakszervizben javították az Európai Unióban az ezredfordulót követően, nagy valószínűséggel megtalálhatók a javításhoz kapcsolódó szervizdokumentációk.

Ezek az információk segítenek elkerülni nagy összegű szervizszámlákat vagy hosszú távú jogi problémákat, hiszen a használtautó-piacon gyakran találhatók bizonytalan előéletű vagy manipulált Ford járművek, amelyek vonzóak lehetnek az átlagos vevők számára, akik nem rendelkeznek szakértői tudással.

A nemzetközi nyilvántartások adatain alapuló jelentés segít feltárni az autó előéletét, esetleges sérüléseit és javításait, ezáltal könnyebben hozhatsz döntést a vásárlás előtt.

Árak - minőségi garanciával!

Amennyiben a Ford alvázszáma azonosítható Kárkereső rendszerünkben, elérhetővé válik Ford kártörténeti jelentésünk, amelyet most csak 3990 Ft-ért (áfával együtt) kérhetsz. Ez a jelentés minden fontos karosszéria-történeti információt tartalmaz, amely a választott Ford előéletével kapcsolatos, és hasznos lehet a vásárlás előtt. A jelentés díját bankkártyával fizetheted, és pár percen belül e-mailben megkapod a kért riportot.

A befektetett összeg elenyésző az esetleges sérült Ford vásárlásából eredő kockázathoz képest. Ha nem találunk kárinformációt az adatbázisban, akkor csupán egy 990 Ft-os alapdíjat számítunk fel az ellenőrzésért, amely az eredeti vételár helyett szerepel majd a számlán. A fennmaradó 3000 forintot a bankod kb. 24 órán belül jóváírja a számládon

A Ford alvázszám-ellenőrzés részletei

Az alvázszám-ellenőrzést az Európai Unió országaiban készített hivatalos Ford biztosítási kárkalkulációk jelentős részét tartalmazó, egyesített adatbázisban végezzük el. Ez lehetővé teszi, hogy a kiválasztott Ford kártörténete részletesen feltárásra kerüljön, így megalapozott döntést hozhatsz a vásárlás előtt.

Fontos megjegyezni, hogy bizonyos kisebb biztosítók jelentései és az EU-n kívül elvégzett Ford kárkalkulációk nem érhetőek el az adatbázisban. Emellett nem tartalmazzák az adatbázisban az bejelentés nélkül maradt káreseteket sem. Ezenkívül figyelembe kell venni, hogy a valóságban végrehajtott javítások eltérhetnek a kárkalkulációkban becsült javítási igénytől.

Ha rendelkezésre állnak adatok, akkor a végeredmény sokkal részletesebb információkat tartalmaz, mint az ingyenes gépjármű-lekérdezést lehetővé tevő Jármű Szolgáltatási Platform. Ott csak a káreset dátuma van feltüntetve, illetve hogy a jármű a károkozó vagy az áldozat volt-e.

Az elkészült jelentés az alábbi információkat tartalmazza:

Kutatás egyesített EU-s adatbázisban
Kár- és balesetek időpontja, helyszíne
Sérült területek azonosítása
Sérülések jellege, mértéke
Cserélt alkatrészek listája
Teljes becsült szervizköltség
A sérülésnél rögzített kilométeróra-állások
Emailben postázva

A Ford alvázszám lekérdezésének menete - Így szerezd meg a jelentésed

A Ford alvázszám lekérdezése egyszerű lépésekből áll, és néhány perc alatt megkapod a jelentést az email-fiókodba, ha rendelkezésre állnak adatok. Kövesd az alábbi lépéseket:

Ezután 3 értesítést fogsz kapni az email-fiókodba:

A Ford szervizeléséhez a pontos karbantartási ütemterveket, szervizintervallumokat a Carnotie Okos csomagjában tudod lekérni.

Használt Ford vásárlása Magyarországon - Minél többet tudsz, annál jobb döntést hozhatsz!

A magyar autópiacon számos lehetőség áll a vásárlók rendelkezésére, amikor használt autó vásárlására adnak fejet. Egyik népszerű választás a Ford, amely világszerte ismert és elismert márka.

A Ford egy amerikai autógyártó vállalat, amely 1903-ban alapította Henry Ford. Az évek során a Ford világszerte elterjedt és elismert autómárkává vált, ismert a minőségi járműveiről és innovatív technológiáiról. A cég széles választékot kínál különböző típusú autókból, beleértve a kisebb városi autókat, az SUV-okat, a családi autókat és a teljesítményorientált sportautókat is.

Magyarországon a Ford hosszú évek óta jelen van, és jelentős szerepet tölt be az autópiacban. A vállalatnak volt korábban magyarországi gyára Székesfehérváron a 90-es években, de a magyar kapcsolat sokkal régebbi. Galamb József magyar származású mérnök volt, aki kulcsfontosságú szerepet játszott az ikonikus Ford T modell tervezésében. Ő felelt az autó bolygóművének, vázának és futóművének tervezéséért, amelyek lehetővé tették a T modell tömeggyártását és a megfizethető árú autókhoz való hozzáférést. Farkas Jenő is a Ford Motor Company alkalmazásában dolgozott az 1920-as években, ő volt az egyik fő tervezője a legendás Ford Model A-nak. Pavlics Ferenc pedig 1950-es évektől dolgozott a Fordnál, ő volt az egyik fő mérnöke a Ford Mustang tervezésének.

A Ford autók talán a fentiek okán is széles körben népszerűek Magyarországon, és különböző célközönséget vonzanak. A kisebb városi autók, mint például a Ford Fiesta vagy a Ford Focus, ideálisak lehetnek a fiatalabb, dinamikusabb vásárlók számára, akik értékelik az üzemanyag-hatékonyságot és a könnyű kezelhetőséget. Emellett a Ford SUV-ok, például a Ford Kuga vagy a Ford Ecosport, vonzóak lehetnek azoknak, akik nagyobb teret és kényelmet keresnek, például családoknak vagy aktív életmódot élő egyéneknek.

A leggyakoribb Ford modellek Magyarországon:

Magyarországon több Ford modell is népszerűségnek örvend. 

Ezek közé tartozik a Ford Focus, amely a közepes méretű autók piacán kiemelkedő pozícióval rendelkezik. 

A Ford Fiesta, amely kisautóként a fiatalabb generáció körében népszerű, szintén gyakran látható a magyar utakon. 

A SUV kategóriában a Ford Kuga és a Ford Ecosport jelentős népszerűségnek örvendenek. 

A Ford Transit pedig egyike a legkedveltebb kishaszonjárműveknek a vállalkozók és az ipari szektorban tevékenykedők körében.

A Ford autók magas minőséget, megbízhatóságot és innovációt képviselnek. Magyarországon a Ford márka hosszú évek óta jelen van, és jelentős szerepet játszik az autópiacban. A különböző Ford modellek széles körű célközönséget vonzanak, az üzleti felhasználóktól a családokig és az aktív életmódot élő egyénekig. A leggyakoribb Ford modellek közé tartoznak a Ford Focus, a Ford Fiesta, a Ford Kuga és a Ford Ecosport. A Ford autók továbbra is a magyar vásárlók megbízható és kényelmes járművei között tartják számon őket.

A használt Fordok hibái általánosságban

Az alábbiakban néhány olyan jellemző típushibát sorolunk fel, amelyek előfordulhatnak az elmúlt évtizedben gyártott használt Ford autók esetében. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek a hibák nem minden egyes autónál jelentkeznek, és az autók karbantartásától, vezetési körülményeitől és más tényezőktől függhetnek. Mindig ajánlott az adott jármű alapos vizsgálata, tesztvezetés és szakértői vélemény kikérése vásárlás előtt.

Benzines motorok esetében:


Olajfogyasztás: Néhány Ford modellben jelentkezhet olajfogyasztás, amelyet általában a dugattyúgyűrűk vagy a szelepszár-szimeringek problémája okozhat.

Hengersor hibák: Bizonyos modellekben előfordulhatnak hengersor problémák, például a hengersor tömítései vagy a hengersor fejének repedése.

Láncvezérlés problémák: Egyes Ford típusoknál problémát okozhat a láncvezérlés, amely kopás vagy feszítő hiba miatt okozhat zajt vagy működési zavarokat.

Töltőnyomás szelep hibák: Néhány modellnél jelentkezhetnek problémák a töltőnyomás szelepekkel, ami csökkentett teljesítményt vagy turbóhibákat eredményezhet.

Dízel motorok esetében:

Levegőrendszer problémák: A dízel modellekben a levegőrendszer, például a szívócső vagy a turbó problémákat okozhat, amelyek csökkentett teljesítményt vagy füstölést eredményezhetnek.

EGR (Exhaust Gas Recirculation) szelep hibák: Az EGR szelep szennyeződése vagy meghibásodása problémákat okozhat, mint például a motor rezgése vagy a kipufogógáz-szint emelkedése.

DPF (Diesel Particulate Filter) problémák: A DPF szűrő eltömődése vagy meghibásodása jelentős gondokat okozhat, mint például a motor teljesítményének csökkenése vagy a gyakori regenerációs ciklusok.

Injektor hibák: Az injektorok meghibásodása esetén problémák jelentkezhetnek, például nehézindítás vagy rezgés.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a problémák általában nem minden autót érintenek, és az autók karbantartása, vezetési körülményei és története meghatározó szerepet játszanak ezen hibák kialakulásában. Ezenkívül az autók specifikus modelljei és évjáratai is befolyásolhatják a jellemző típushibákat. Mindig ajánlott részletesen megvizsgálni a konkrét járművet és kikérni egy szakértő véleményét a vásárlás előtt.

A Ford autók általános karbantartásánál érdemes figyelmet fordítani az alábbi területekre:

Motorolaj és szűrők: Rendszeresen ellenőrizd és cseréld ki az olajat és az olajszűrőt az ajánlott időközönként. Az olaj rendszeres cseréje és szűrése segít megvédeni a motort és fenntartani a megfelelő kenést.

Légfilter és pollenszűrő: A szennyezett légszűrő és pollenszűrő csökkentheti a motor teljesítményét és befolyásolhatja az utastér levegőminőségét. Időnként ellenőrizd és cseréld ki őket szükség szerint.

Fékrendszer: Ellenőrizd rendszeresen a fékbetétek és tárcsák kopását. Szükség esetén cseréld ki őket, hogy biztonságosan működjön a fékrendszer.

Futómű: A futómű rendszeres ellenőrzése és szükség szerinti beállítása segít fenntartani az optimális vezetési stabilitást és kényelmet. Figyelj a lengéscsillapítók, lengéscsillapító gumibakok és az egyéb alkatrészek kopására.

Folyadékszintek: Időnként ellenőrizd az üzemanyag, hűtőfolyadék, fékfolyadék és ablaktörlő folyadék szintjét. Ha szükséges, töltsd fel vagy cseréld ki ezeket a folyadékokat az ajánlott szinten.

Elektromos rendszer: Ellenőrizd a lámpákat, indexeket, világításokat és egyéb elektromos berendezéseket a megfelelő működés és a biztonság érdekében.

Gumiabroncsok: Rendszeresen ellenőrizd a gumiabroncsok állapotát, beleértve a futófelület mélységét és a gumiabroncsok nyomását. Szükség esetén cseréld ki a kopott vagy sérült abroncsokat, és tartsd meg a megfelelő nyomást a biztonságos és hatékony vezetés érdekében.

Akkumulátor: Ellenőrizd az akkumulátor töltöttségét és állapotát. Szükség esetén tisztítsd meg a csatlakozókat és cseréld ki az elöregedett vagy gyenge akkumulátort.

Ezen felül tartsd be a gyártó által ajánlott karbantartási ütemtervet és szervizintervallumokat. Rendszeres olajcserék, szűrőcsere, vezérműszíj csere és egyéb időszakos karbantartási feladatok segíthetnek megőrizni az autó optimális működését és meghosszabbítani élettartamát.