Toyota alvázszám lekérdezés

Tudd meg, hogy törött volt-e a kinézett Toyota!

Azonnal megmondjuk, hogy sérült volt-e az autó vagy motor.

3 990 Ft
Ellenőrzés
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kézműves riport, minden elérhető adattal az autóról - egy nap alatt.

9 990 Ft
Ellenőrzés
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Miért fontos az alvázszám ellenőrzése egy használt Toyota esetében?

Ha vásárolsz egy használt Toyotát, fontos, hogy ellenőrizd az autó alvázszámát. Ezzel meggyőződhetsz arról, hogy az autó valóban sérülésmentes, és nem szenvedett komolyabb balesetet. Ha az autó Európán belül került javításra hivatalos szervizben, akkor nagy valószínűséggel megtalálhatók a javításhoz szükséges dokumentumok. Az alvázszám ellenőrzése segíthet elkerülni a bizonytalan előéletű és manipulált járműveket, és ezzel akár jelentős költségeket és jogi herce-hurcát is megspórolhatsz. A nemzetközi nyilvántartásokban elérhető adatok alapján pedig könnyebben tudsz dönteni a vásárlásról, és biztos lehetsz a Toyota előéletében és javítástörténetében.

Árak - minőségi garanciával!

Amennyiben a Toyota alvázszáma azonosítható Kárkereső rendszerünkben, elérhetővé válik számodra Toyota kártörténeti jelentésünk, mely most csak 3990 Ft (áfával együtt). Ez a jelentés tartalmaz minden olyan fellelhető karosszéria-történeti információt, ami a kiválasztott Toyota előéletével kapcsolatban fontos lehet, és jó, ha a vásárlás előtt tisztában vagy vele. A jelentést bankkártyával fizetheted ki, és pár percen belül e-mail címedre postázzuk a kért riportot.

A befektetett összeg elenyésző ahhoz képest, amilyen kockázatot jelenthet egy sérült Toyota megvásárlása. Amennyiben nem találunk kárinformációt, az adatbázisban lefuttatott ellenőrzésért csupán egy 990 Ft-os alapdíjat számítunk fel, a számlán is ennyi szerepel majd az eredeti vételár helyett. (A fennmaradó 3000 forintot bankod kb. 24 óra alatt jóváírja a számládon újra.)

Toyota alvázszám-ellenőrzés részletei

Az alvázszám-ellenőrzés során az Európai Unió országaiban készített hivatalos Toyota biztosítási kárkalkulációk jelentős részét tartalmazó, egyesített adatbázisban futtatjuk le az ellenőrzést. Ennek eredményeként a kiválasztott Toyota kártörténete a lehető legnagyobb mélységben lesz feltárva, így felelős döntést tudsz hozni a vásárlásról.

Az adatbázis azonban nem tartalmazza a bizonyos kisebb biztosítók jelentéseit és az EU-n kívül elvégzett Toyota kárkalkulációkat, valamint a bejelentés nélkül maradt káreseteket sem. Emellett fontos megjegyezni, hogy a kalkulációkban szereplő becsült javítási igény eltérhet a ténylegesen elvégzett javítástól.

Az ingyenesen elérhető Jármű Szolgáltatási Platform csak korlátozott információt tartalmaz, csupán a káreset dátumát és azt jelzi, hogy a kár okozója vagy elszenvedője volt-e az autó. Az alvázszám-ellenőrzés viszont sokkal több információt nyújt az autó előéletéről.

A jelentés az alábbi információkat tartalmazza:

Kutatás egyesített EU-s adatbázisban
Kár- és balesetek időpontja, helyszíne
Sérült területek azonosítása
Sérülések jellege, mértéke
Cserélt alkatrészek listája
Teljes becsült szervizköltség
Rögzített km-óra állások
Emailben postázva

Toyota alvázszám lekérdezése - így szerezd meg a jelentésed

Az alvázszám lekérdezése a Toyota használt autók kártörténetének megismerése érdekében történik. Az alábbi egyszerű lépések segítségével, néhány perc alatt hozzájuthatsz a jelentéshez:

Az email fiókodban három értesítőt fogsz kapni:

A Toyota szervizeléséhez a pontos karbantartási ütemterveket, szervizintervallumokat a Carnotie Okos csomagjában tudod lekérni.

A Toyota használt-autókról általában

Az autóvásárlás mindig izgalmas időszak, hiszen rengeteg tényezőt kell figyelembe venni, mielőtt véglegesen eldöntenénk, melyik járművet választjuk. Ha használt Toyota vásárlásán gondolkodunk, akkor érdemes előre tájékozódni az autó márkáról, annak előnyeiről és hátrányairól.

A Toyota egy japán autómárka, amelyet a világ egyik legnagyobb autógyártójaként tartanak számon. A márka története egészen a 1890-as évekig nyúlik vissza, amikor a Toyoda szövőipari gyár megkezdte működését. Az első Toyota autómodellt 1935-ben mutatták be, amely a Hinode A1 volt. Azóta az autógyártó cég sikeresen terjeszkedett szerte a világon, és az egyik legismertebb és legkedveltebb autómárkává vált.

A Toyota autók általában a megbízhatóságról és a tartósságról híresek, ami az egyik legfontosabb előnyük. Az autók magas minőségi színvonaluk miatt hosszú élettartammal rendelkeznek, így éveken át gond nélkül szolgálhatnak. Emellett a Toyota autók gazdaságosak is, mivel általában keveset  fogyasztanak, és értéküket is jól őrzik.

Magyarországon a Toyota autók nagy népszerűségnek örvendenek. Azoknak az embereknek, akik szeretnének megbízható és tartós autót vásárolni, a Toyota egy nagyon jó választás lehet. Az autók kiváló minőségi színvonala, alacsony karbantartási költségei és megbízhatósága miatt számos magyar család választja a Toyota márkát, ha autóvásárlásról van szó.

A Toyota autók legfontosabb ismertetőjegyei közé tartozik a megbízhatóság, a tartósság és a gazdaságosság. Emellett az Toyota autókra jellemző a kiváló biztonsági felszereltség, valamint a modern technológiai megoldások alkalmazása. Az Toyota autók széles választéka áll rendelkezésre, így mindenki megtalálhatja az igényeinek és pénztárcájának megfelelő modellt.

Összességében a Toyota kiváló választás lehet azok számára, akik megbízható és tartós autót szeretnének vásárolni. Az autók magas minőségi színvonala pedig alapvető a Toyota esetében.

Miért népszerűek a Toyota modellek?

Toyota Camry: Megbízhatóság, tartósság és kényelmes utastér.

Toyota RAV4: Kiváló üzemanyag-hatékonyság, tágas és rugalmas utastér, fejlett biztonsági funkciók.

Toyota Corolla: Megbízható motor, jó ár-érték arány, gazdaságos fogyasztás.

Toyota Highlander: Nagy utastér és raktér, kiváló menetdinamika és biztonsági funkciók.

Toyota Prius: Innovatív hibrid rendszer, rendkívül alacsony üzemanyag-fogyasztás, jó vezetési élmény.

Néhány, a használt Toyotákra jellemző típushiba az elmúlt 10 évben:

Benzines motorok:

Toyota Auris (2007-2012): hibás motorvezérlő egység (ECU), ami problémát okozhat a motor indításakor, illetve a jármű késleltetett gázreakciója miatt.

Toyota Avensis (2008-2015): hibás injektorok, amelyek problémát okozhatnak a jármű teljesítményében, különösen hideg időjárás esetén.

Toyota Yaris (2011-2018): olajfogyasztási problémák, amelyek a dugattyúgyűrűk kopása miatt alakulnak ki.

Dízel motorok:

Toyota Auris (2007-2012): magas olajfogyasztás a 2.0 D-4D motorok esetében, amely a szelepvezérlési rendszer hibájára vezethető vissza.

Toyota Avensis (2009-2015): hibás vezérműlánc feszítő, amely csökkenti a motorteljesítményt, vagy akár teljes motorhiba kialakulását is okozhatja.

Toyota RAV4 (2012-2019): adagoló szelep problémák a 2.2 D-4D motorral felszerelt modelleknél, amely a jármű teljesítményét csökkentheti, és egyéb, motorral kapcsolatos hibákat okozhat.

Fontos megjegyezni, hogy ezek csak példák, és nem feltétlenül jelentenek problémát minden használt Toyota esetében. Az is fontos, hogy az autó rendszeres karbantartása és ellenőrzése csökkenti a hibák kialakulásának kockázatát.

Az Toyota szervizeléséről 

Egy Toyota általános karbantartásának legfontosabb pontjai nem különböznek más márkáétól.

Olajcsere: Az olajcserét időszakosan el kell végezni, az ajánlott időszakot a gépkönyvben találod meg. Az olaj rendszeres cseréje segít megóvni a motort az elhasználódástól és hosszabb élettartamot biztosít.

Lég- és pollenszűrő cseréje: A lég- és pollenszűrőt is időszakosan cserélni kell, hogy megakadályozzuk a levegőben lévő szennyeződések behatolását a kocsiba, valamint megőrizzük a motor optimális teljesítményét.

Fékrendszerek ellenőrzése: A fékrendszert időszakosan ellenőrizni kell, mivel a kopott vagy sérült fékbetétek, tárcsák és fékrendszeri csövek veszélyes lehetnek az autó vezetésére.

Akkumulátor állapota: Az akkumulátort időszakosan ellenőrizni kell, hogy meggyőződjünk az állapotáról, mert az üzemanyag és az elektromos rendszer számára is létfontosságú.

Futómű állapota: Az autó futóművét is rendszeresen ellenőrizni kell, hogy biztosítsuk a jármű biztonságos működését. A futómű állapotát befolyásolhatja a gumiabroncsok állapota, amelyeknek is rendszeresen ellenőrizni kell az állapotát és a nyomásukat.

Kipufogórendszer ellenőrzése: A kipufogórendszer ellenőrzése szintén fontos, hogy megakadályozzuk az esetleges szivárgást, valamint biztosítsuk a motor optimális működését.

Elektromos rendszer: Az autó elektromos rendszerét is időszakosan ellenőrizni kell, különösen a világítás és az ablaktörlő rendszer állapotát.

Fontos megjegyezni, hogy az autó karbantartása nagymértékben befolyásolja a jármű élettartamát és biztonságos működését. Ha nem vagy biztos abban, hogy hogyan kell karbantartani az autódat, akkor érdemes szakember segítségét kérni.